Ett bekymringsløst liv!


Bildet er hentet fra Google.

"Det finnes to dager du ikke skal bekymre deg over. Dagen i går og dagen i morgen" sitat Robert Brudette/ Humorist og prest.

I løpet av dagen i dag har jeg tenkt mye på det med å bekymre seg. Det er noe jeg driver med, jeg bekymrer meg for de utroligste ting. Noen dager mer enn andre, men sånn jevnt over bekymrer jeg meg litt hver dag. Jeg bekymrer meg for ting som skal skje og ting som mest sannsynlig ikke kommer til å skje. Jeg bekymrer meg for det som kan skje med andre rundt meg og jeg bekymrer meg for det som har skjedd med noen rundt meg.

Det er så mye som skjer med mennesker gjennom livet. I dag har vært en sånn dag hvor jeg har snakket med flere venner og familie om bekymringer de har i sine liv. Jeg merker på de rundt meg, og jeg merker på meg selv at det å bekymre seg kan prege en hel tilværelse og en ganske lang periode av livet. Jeg tenker på at jeg og andre svir av ganske mye krefter på å gruble. Finne løsninger, finne verste senario, beste senario og snakke om hva hvis noe skulle skje.

Jeg ser også at ettersom jeg er midt i livet så kretser bekymringene mer og mer rundt barna og nærmeste familie. Jeg bekymrer meg ikke så mye for meg selv lengere, jeg er mer fokusert og konsentrert på hva som kan skje med de rundt. 


Foto:vibece
 

For barn og unge kan det være mange bekymringer som kanskje ikke kommer så tydelig frem."Det er en herlig tid å være ung og ha ett bekymringsløst liv". Men når jeg var ung så synes jeg det var nok av bekymringer. Jeg tror heller ikke at barna rundt  nå har ett helt bekymringsløst liv. Det er så mange valg og så mange forhold som de ikke kontrollerer. Det blir gjort mange valg på barnas vegne som kan føre til at livet ikke alltid føles så bekymringsløst. I tillegg så har vi tilgang til så mye informasjon og alt går så mye fortere nå enn bare for noen år siden. Mine gutter får informasjon via internett og andre kanaler. De får vite ting som jeg og de som er eldre enn meg ikke trengte å forholde seg til før vi var voksne.

Derfor tenker jeg at det er viktig for meg å finne en måte å gi meg selv noen pauser og fri fra tankene som dukker opp hele tiden. Jeg hørte en gang noen si at tankene dine er ikke deg. Du er ikke tankene dine. Det er først når du tar deg tid til å la tankene flyte forbi at du kjenner på hva du virkelig føler. Derfor har jeg begynt å ta noen minutter hver dag hvor jeg ligger rett ut på sofaen og bare konsentrerer meg om å puste inn og ut. Når jeg konsentrerer meg om å følge pusten klarer jeg å stoppe tankene og bare være til stede akkurat her og nå. Det føles faktisk helt magisk! Jeg har lett for å bli alt for sliten inni hodet, jeg har tidligere ikke hatt noen måte å få pause på for tankene også bekymringen kommer hele tiden. Med denne øvelsen kan jeg få pauser. Jeg kan få lange pauser eller jeg kan bare ta en kort pause hvis jeg ikke har tid til mer.


Foto: vibece                                                                                                                                                 

Jeg tror at det er viktig å finne noen teknikker og noen øvelser som gir pauser i livet. Dette må jeg jo lære bort til guttene. Tenk hvilken fordel de har hvis de allerede nå vet hvordan de skal stoppe opp og gi seg selv tid til å puste. Gi seg selv tid til å kjenne ordentlig etter hva det er de egentlig føler her og nå. Jeg tenker på alle valgene. Kanskje det vil være lettere for guttene å vite hva de vil når de kan en teknikk for å få avstand og se situasjonen utenfra. Bildet er av en spinner som er ett hjelpemiddel mot stress. Den fungerer litt på samme måten som å følge pusten inn og ut. Fokuset går bort fra tankene og inn i noe konkret. Det gjør at den som spinner kan ta tilflukt i spinningen og gi hodet en pause. Det er akkurat samme prinsippet som å følge pusten. Fordelen med å lære seg puste øvelser og teknikk er at pusten har du alltid med deg. Uansett hvor du er i verden.

Så i dag har vært en sånn dag hvor jeg har hatt behov for å gi meg selv noen pauser. Jeg er glad for at jeg har gode venner og at jeg har en nærhet til familien som gjør at vi kan dele bekymringer. Få ventilert ut det vi går å tenker på. Jeg ønsker at alle kan finne en måte å både ventilere ut bekymringer men også finne en måte å beskytte seg i forhold alle tankene. Stoppe opp for å kjenne på hva føler jeg egentlig akkurat nå, akkurat her og nå!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Vibece

Vibece

42, Lillesand

Jeg heter Vibece og er midt i livet. Jeg er gift og har to gutter som går på skolen. Jeg har fylt 42 år og da er det litt gjøre opp status tid. Derfor har jeg lyst til å skrive en blogg om min hverdag. Jeg liker å skrive og jeg vil gjerne både dele min hverdag med venner kjente og de som ikke er så kjent. Jeg har tenkt lenge på at jeg vil blogge og skrive så nå gjør jeg det rett og slett bare.

Kategorier

Arkiv

hits